• Optimale zekerheid van uw kleur

    Een gecertificeerde kleurproef biedt de perfecte referentie voor alle partijen bij het ontwikkelen van uw drukwerk.

  • Grootformaatprints, perfect op kleur

    We drukken formaten af tot A1.

Waarom colorproofing?

Wat is Colorproofing

colorproofing zorgt ervoor dat uw drukwerk correct uitgevoerd wordt en de kleuren die u verwacht op het drukwerk ook daadwerkelijk tot uiting komen. colorproofing houdt in dat een gecertificeerde kleurproef wordt geprint van uw grafisch werk, waarbij de kleuren ‘gemeten’ worden door een spectrofotometer en een rapport afgeleverd wordt dat aangeeft dat de print beantwoordt aan de iso-normering (ISO 12647).

colourproofing

Afdrukken tot A1-formaat

color proofing bezorgt u de gecertificeerde kleurproeven binnen de 2 werkdagen (eventuele vertragingen veroorzaakt door Bpost niet meegerekend) zodat u de hires-bestanden met een gerust gemoed aan de drukker kan bezorgen. De kleurproeven worden geproduceerd op onze Canon iPF 6450 en zijn ISO 12647 gecertificeer. Wij kunnen formaten tot A1 afdrukken.

Klik op ‘Aanlevering bestanden’ om uw gecertificeerde kleurproeven te bestellen.

 

Wat is het nut van Colorproofing

Uw klant heeft het ontwerp van zijn logo, huisstijl, brochure, catalogus,… dat u als grafisch bureau heeft aangeleverd goedgekeurd op basis van de lage resolutie-pdf en/of een print ervan of u heeft de bestanden dat uw grafisch bureau aangeleverd heeft goedgekeurd. Alles gaat nu naar de drukker voor de productie van het drukwerk.

Maar zal het resultaat van het drukwerk wel overeenstemmen met het goedgekeurde ontwerp?

Zijn de kleuren correct of wijken deze (sterk) af van het door de klant goedgekeurde bestand? En… waar ligt dan de oorzaak? De discussie kan beginnen tussen het grafisch bureau en de drukker. En finaal is uw klant de dupe want hij heeft drukwerk ontvangen waar hij niet tevreden over is. Er is slechts één manier om dit te vermijden en dat is een gecertificeerde kleurproef bezorgen aan uw klant, die deze aftekent voor akkoord en deze bezorgt aan de drukker. Dan wordt het de verantwoordelijkheid van de drukker, en alleen van hem, om ervoor te zorgen dat de kleuren van het drukwerk overeenstemmen met de kleurproef.

Alle partijen hebben dan ook baat bij een dergelijke gecertificeerde kleurproef. Het grafisch bureau kan niet verantwoordelijk gesteld worden indien het drukwerk niet in orde is. Zij hebben immers aangetoond dat het aangeleverde bestand de juiste kleuren oplevert. De klant weet precies wat hij besteld heeft bij de drukker en wat hij als resultaat mag verwachten. De drukker heeft de perfecte referentie om zijn kleuren correct te mengen en tot het gewenste resultaat te komen.

De bijkomende kostprijs die het produceren van gecertificeerde kleurproeven met zich meebrengt is dan ook eerder een noodzaak dan een luxe en er kan gerust gesteld worden dat het laten uitvoeren van drukwerk zónder gecertificeerde kleurproef is zoals het laten kiezen van de kleur van een wagen door een persoon met kleurenblindheid. Het resultaat zal hoogstens bij benadering overeenstemmen met de verwachtingen.

Neem geen risco

Neem geen risico en stel het maken van gecertificeerde kleurproeven voor aan uw klant; de (beperkte) bijkomende kost kan heel wat (onnodige) problemen vermijden.

color proofing

Color proofing
Poperingestraat 57
9000 Gent
T 0476 840 333